ລົດຊາດ ແລະຄຳສັບການປຸງແຕ່ງອາຫານ Tastes and Cooking food vocabulary ຫນ້າຫລັກ > ພາສາອັງກິດ > ລາວເອສເຊິນຊ໌ໂມໂນບຸຄ Lao Essence Mono Book > ລົດຊາດ ແລະຄຳສັບການປຸງແຕ່ງອາຫານ Tastes and Cooking food vocabulary Tastes ລົດຊາດ hot / spicy (ຮອທ/ສໄປ’ຊີ) ເຜັດ sour (‘ຊາວເອິ) ສົ້ມ sweet (ຊວີທ) ຫວານ salty (‘ຊອລທິ) ເຄັມ bitter (‘ບິທເທິ) ຂົມ Cooking food vocabulary ຄຳສັບການປຸງແຕ່ງອາຫານ bake (ເບຄ) ອົບ boil (ບອຍລ) ຕົ້ມ grill (ກຣິລ) ປີ້ງ fry (ຟຣາຍ) ຂົ້ວ steam (ຊຕຣີມ) ຫນຶ້ງ cut (ຄັທ) ຕັດ chop (ສອພ) ສັບເປັນຕ່ອນ slice (ຊໄລຊ) ຊອຍ pound (ພາວນດ) ຕຳ grid (ກຣິດ) ບົດ Share this:TwitterFacebookLike Loading...